tuintips  

Tuintips @ VTV Pastoor Barten

 

 
line decor
  
Laatst bijgewerkt: 14-04-2019
line decor

 
 
 
 

 
 

Tuintips


Witlof telen in een forceercontainer
Witlof is tegenwoordig een stuk eenvoudiger te telen. Er zijn nl soorten welke je zonder dekgrond kan telen. De wortel kun je in een plastic container telen op een koele donkere plaats.

Klik op de link: "witlof telen " voor een uitgebreide uitleg.

[naar boven]


Snoei- instructies diverse fruitsoorten
Klik op de link: "Snoeien diverse fruitsoorten " voor een uitgebreide uitleg.

Bron: boomkwekerij / groencentrum "de batterijen", de fruit - en sierbomen specialist uit Ochten (http://www.batterijen.nl/)

[naar boven]

Bestel Garantzaden met korting via de vereniging
In December krijgen de leden een bestelgids van Garantzaden. Als u van deze bestelmogelijkheid gebruik maakt krijgt u via de vereniging collectiviteitskorting. De hoogte van de korting is afhankelijk van de door de leden bestelde hoeveelheid. Op de site kunt vast kijken
(http://www.garantzadenshop.nl)


Biologische en biologisch - dynamische zaden koopt u bij de Bolster
Als biologisch-dynamisch zaadteelt- en veredelingsbedrijf verkoopt de Bolster uitsluitend biologische en biodynamische zaden. Alle zaden zijn GMO-vrij. Op de verpakkingen is dat aangegeven met het EKO en/of Demeter-keurmerk. Als op de verpakking alleen het EKO-keurmerk staat zijn de zaden vermeerderd op een ander bedrijf dat wel op biologische, maar niet biologisch-dynamische wijze werkt.
(http://www.bolster.nl)

[naar boven]

Vreeken heeft een van de grootste groentesorteringen van de wereld.
Je kunt het zo gek niet bedenken of Vreeken heeft het! Surf over de site (https://www.vreeken.nl) of download een van de catalogussen op (http://www.zaaigids.nl)

Vergeten groenten en oude rassen
Vreeken eert de stoere rakkers van de koude grond. De gewassen die onze voorouders in leven hielden. Huttentut, Buggenumse Muuskes, Brave Hendrik, Heilige boontjes, ze zijn onlosmakelijk verbonden met onze geschiedenis. Probeer deze vergeten gewassen, de schoonheid van de dagelijkse eenvoud. Vreeken biedt diverse thema-pakketten vergeten groenten aan.

[naar boven]

De historische groentehof
Wilt u uw kennis over vergeten groenten en oude rassen vergroten breng dan een bezoek aan de historische groentehof. Naast de vooral biologische teeltwijze gaat het gaat het puur om de smaken van vroeger van de vergeten groenten en u te laten zien hoe ze er toen in al hun kleurschakeringen en bladvormen eruit zagen. En natuurlijk ontbreken de leuke verhalen en anekdotes over deze groentes zeker niet.

Meer informatie over alle activiteiten waaran u deel kunt nemen vindt u op (http://www.vergetengroenten.nl)

[naar boven]